15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi

WEB https://15temmuzsehitlerfen.meb.k12.tr
Adres : Neviye Mahallesi Emin Sokak No13 ArifiyeSakarya
VİZYON : Vizyonumuz Öğrencilerin kendi yetenek ve ilgilerini keşfettiği, kendilerini gerçekleştirmek için her türlü bireysel ve ortak etkinliklerin olduğu, köklerine sımsıkı bağlı ve bilimsel gelişmelerle iç içe, bireylerinin üyesi olmaktan mutlu oldukları, model bir eğitim kurumu olmaktır.
MİSYON : Misyonumuz öğrenmekten zevk alan, bilimle yaşamı ilişkilendirebilen, gözlemleyen, sorgulayan, 21. yüzyıl becerilerine sahip, yüreğinde Ömer HALİSDEMİR, beyninde Aziz SANCAR, “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” evrensel insani değerlerle donanmış, kendi geleceğini ülkesinin geleceğiyle birleştirmiş bilim insanları yetiştirmektir.
BAŞARILAR : Teknofest 2021 Çevre ve Enerji Kategorisi Türkiye İkinciliği Ödülü Tübitak Ortaöğretim Proje Yarışması İstanbul- Asya Bölge finallerine Katılım, Çeşitli Branşlarda Sportif Başarılar ve Madalyalar, Zeka Oyunları Turnuvalarına katılım ve mansiyon ödülleri, Robot Yarışmalarına Katılım ve Mansiyon Ödülleri, Çeşitli Proje Yarışmalarına proje sunumları ve katılım, Yurt Dışı Projeler ve Yurt Dışı Kardeş Okul Projesi

Öğretim Şekli :Tam Zamanlı
Pansiyon : Sadece Erkek Öğrenci Pansiyonumuz Bulunmaktadır.
Servis : Okulumuzda taşımalı eğitim gerçekleştirilmektedir. Öğrencilerimiz servis araçlarına Serdivan Belediyesi Karşısı, Orta Garaj mevki, 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi eski yerleşkesinden ulaşabilirler.
Ulaşım : Adapazarı orta garajdan kalkan açmalar otobüsleriyle ulaşım sağlanabilir.
Yerleşim Yeri :
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Kurumumuz geçici olarak Neviye Mahallesi Emin Sok. No:13 ´te eğitim ve öğretime devam etmektedir.
Kontenjan Bilgileri : Okul Kontenjanı 600´dir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 460,157 - Taban Yüzdelik Dilimi: 3,30 Tavan Yüzdelik Dilimi: 0,11
Sportif Etkinlikler : 2020 Yüzme yarışlarında çeşitli dereceler. 2018 Erkek Basketbol İl Birinciliği 2018 Kız Voleybol İl Birinciliği
Bilimsel Etkinlikler : Astronomi Kulübü Teleskop Yapımı Robotik Kulübü Robot Çalışmaları
Proje Çalışmaları : 49. Tübitak Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergisine Katılım 2021 Teknofest Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması Türkiye İkinciliği
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Çeşitli alanlarda yurt dışı proje başvurularımız bulunmaktadır.